Sfaturi

 

Biserica

Este bine sa va hotarati asupra Bisericii cu aproximativ patru sau chiar sase luni inainte pentru a gasi libere atat ziua cat si ora dorita. Bisericile renumite sunt suprasolicitate din primavara pana toamna, tarziu.


Indata ce v-ati hotarat asupra Bisericii stati de vorba cu preotul si stabiliti cateva detalii. In primul rand trebuie sa conveniti asupra orei. Intervalul orar cel mai potrivit pentru timp de vara este 17.30 - 19.00 evitand astfel caldura de la orele pranzului. Situatia se schimba cand vorbim de o nunta tinuta iarna; cel mai bine ar fi sa o programati intre 15.00 - 17.00 cel mai tarziu, in cazul in care vreti sa faceti fotografii la finalul slujbei, pentru ca iarna se intuneca foarte devreme.
Alte detalii ce nu trebuie omise sunt taxa pe care de obicei o plateste nasul in ziua cununiei cat si rezervarea corului in cazul in care exista.†

 

Necesare pentru ziua cununiei:

  • Certificatul de casatorie civila;
  • Cele doua lumanari ce vor fi tinute de catre nasi;
  • O sticla de vin rosu;
  • Cateva piscoturi;
  • Verighetele.

 

 

 

Restaurantul

Din multitudinea de oferte, alegerea restaurantului se dovedeste adesea a fi cea mai dificila. Avand in vedere ca este locul in care se desfasoara receptia si multi invitati vor veni numai la restaurant, merita sa depuneti toate eforturile pentru a asigura o locatie placuta, eleganta si potrivita evenimentului.


Atunci cand va hotarati asupra unuia trebuie sa aveti in vedere capacitatea si forma salii, culoarea predominanta (mocheta, draperiile, scaunele), pozitia mesei de prezidiu si ea trebuie sa aiba o vedere buna catre orice colt din sala, locul barului si pozitia ringului de dans. Exista localuri care dispun de mai multe spatii, sali. Daca Dumneavoastra ocupati un singur spatiu este bine sa intrebati de la bun inceput daca mai sunt si alte evenimente in paralel cu al Dumneavoastra. Daca da, asigurati-va ca exista solutii in cazul in care muzica incepe sa se amestece, daca invitatii Dumneavoastra vor interfera des cu ceilalti ( holuri comune ), daca exista suficient personal pentru servire si daca fiecare sala dispune de grup sanitar separat ( si daca sunt curate! ).


Pentru nuntile care se tin primavara tarziu sau vara puteti alege un restaurant cu gradina, un restaurant pe malul lacului sau chiar o nunta in aer liber. Trebuie sa fiti foarte atenti ca in cazul unei ploi spontane aveti unde sa va invitati oaspetii - fie intr-un cort modern, fie in interiorul restaurantului.
Cand in sfarsit v-ati decis asupra locatiei, incepeti discutarea ofertei cu seful restaurantului.

 


http://www.nuntitimisoara.com/

 Lavi Decor: 2017